Korv tips.

 
 
 
4 portioner

600 g falukorv
smör eller margarin till stekning
2 tsk curry
2 dl skuren purjolök
1 strimlad röd paprika, ca 100 g
2 msk ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong, tärning
2 burkar crème fraiche, á 2 dl

Dra skinnet av korven och skär den i bitar, fräs matfett och curry i en stekgryta. lägg i grönsakerna och låt dem puttra mjuka och glansiga med en viss spänst kvar. bryn korvbitarna i ytterst lite matfett i en stekpanna på ej för stark värme. Häll av fettet som bildats och lägg korven i stekgrytan. Tillsätt ketchup och vitlök och rör om.
 buljong till en slät redning och vispa ner i grytan under kraftig omrörning. ta grytan av värmen och rör i crème fraiche. koka upp  Konsistensen ska vara fyllig och krämig. Enligt mitt tycke behövs varken salt och peppar. Men smaka av.  Grytan kan frysas.
 
  Uppskattades här hemma av alla.... Maria
 

Kommentarer
Postat av: Inger

Det skulle vara så himla roligt om det gick bra. Hoppas hoppas hoppas

2013-10-16 @ 23:09:45
Postat av: Inger

Det skulle vara så himla roligt om det gick bra

2013-10-16 @ 23:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0