Så Gott
Mums va god Gulaschen blev.
Bra pris på Högrev på Hemköp / 1 kg för 49 kr
Jag köpte 1,7 kg Högrev för som ni vet så försvinner en del när man putsar köttet.
Gör så här:
700 g nötkött av högrev, tärnad ca 2x2 cm
3 st. gul lök, tärnad
4 msk matolja
4 klyftor vitlök, hackade
2 tsk paprikapulver
2 tsk mejram, torkad
4 tsk kummin, malen
3 tsk cayennepeppar
5 dl krossade tomater
Ca 8 dl vatten, så att det täcker
4 st. köttbuljongtärningar
3 st. röda paprikor, tärnade
6 st. potatisar, tärnad ca 2x2 cm (ca 5st)
Salt
Peppar
3 st. gul lök, tärnad
4 msk matolja
4 klyftor vitlök, hackade
2 tsk paprikapulver
2 tsk mejram, torkad
4 tsk kummin, malen
3 tsk cayennepeppar
5 dl krossade tomater
Ca 8 dl vatten, så att det täcker
4 st. köttbuljongtärningar
3 st. röda paprikor, tärnade
6 st. potatisar, tärnad ca 2x2 cm (ca 5st)
Salt
Peppar
Bryn köttet i olja i het panna så att det får en brynt yta. Lägg i löken mot slutet.
Fräs kryddorna och vitlöken i olja i en gryta och lägg ner det brynta köttet i den. Tillsätt krossade tomater, rör om och häll på vatten så att det täcker. Lägg i köttbuljongtärningarna och låt allt puttra i ca 1 1/2 timme, tillsätt mer vatten vid behov.
Mot slutet av kokningen lägg i potatisen och paprika och låt koka ytterligare 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd och en klick gräddfil om man vill.
Fräs kryddorna och vitlöken i olja i en gryta och lägg ner det brynta köttet i den. Tillsätt krossade tomater, rör om och häll på vatten så att det täcker. Lägg i köttbuljongtärningarna och låt allt puttra i ca 1 1/2 timme, tillsätt mer vatten vid behov.
Mot slutet av kokningen lägg i potatisen och paprika och låt koka ytterligare 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ett gott bröd och en klick gräddfil om man vill.

En jättekastrull

Med facit i hand så skulle jag ha haft mer vätska så det vart mer soppliknande men jag ska inte klaga när smaken satt som en smäck.
Go kväll / Ia
Kommentarer
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||
Gulasch är verkligen jättegott! :)
Postat av: Medberoende
Ser jättegott ut!
Trackback