Avslutad och ny påbörjad

 
Nu är jag klar med boken Rövardotter
 
 
 
Handlar om Jackie Ferm ,  om hennes liv i en söndertrasad familj, om övergrepp och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven. Samma dag som boken ges ut släpps även Lars Ferm, även känd som Lars-Inge Svartenbrandt efter fem års fängelse. Rövardotter är en sann berättelse med en intensiv närvaro som inte gömmer undan några familjehemligheter
Boken var bra.....
 
Nu har jag börjat på en ny spännande bok
 
Kapten klänning
 
 
I juli 2009 knuffas en man ut från sjätte våningen i ett hus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. I förhör säger ett av hans unga kvinnliga offer att en av förövarna är polis. Hon visar fram en tidningsbild. Polisen Jonas Trolle får en chock. Mannen på fotografiet är Göran Lindberg, Kapten Klänning, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism.

Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Historien är som hämtad ur en kriminalroman: telefonavlyssning, hemlig spaningsgrupp inom polisen och en husrannsakan på Polishögskolan. Men här skildras också de traumatiserade offren vars liv förändrats för alltid.
 
  Spännande sann historier älskar jag att läsa
 
 
      Ha en fin söndag kväll / Maria

Kommentarer
Postat av: Henrik Olsson

Både Svartenbrandt och Kapten Klänning känner man till - samt Jackie! :)

Hade lite kontakt med henne för något år sen :)

Svar: Ok
Maria Höglund

2014-05-04 @ 20:33:14
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Medberoende

Min mamma har också läst den översta boken. Jag som hatar att läsa och aldrig får ro till det funderar faktiskt på att läsa den, den verkar intressant!

Svar: Lyssna på talbok
Det gör jag
Maria Höglund

2014-05-05 @ 19:09:44
URL: http://medberoendee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0