Stek

Här kommer mitt recept på stek och gräddsås

Jag köper alltid 2 köttbitar / nöt
Typ fransyska eller rostbiff på ca 1,2 kg st

Jag fräser Båda så dom får fin färg och lägger dom i en stor kastrull eller gryta

Fyller upp med vatten till strax där köttet slutar ( ej över ) och lägger i ca 4 lökar ( hackade)
Lägger i 4 köttbuljong tärningar
Salt
Svartpeppar
Lite socker
3 msk kalvfond eller oxfond

Låt småkoka i ca 2 timmar


När köttet är klart så lägger jag köttet åt sidan och silar buljongen

Sen tar jag buljongen och häller i ca 2 dl grädde och reder av till önskad tjocklek och lägger i lite kolorit för färgens skull

Mums

Vill man göra en köttbit så hälften av allt

Lycka till 🍴🍴


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0